2014年11月24日的文章

nginx的rewrite语法和nginx系统变量【转】

语法: rewrite regex replacement flag

默认: none

作用域: server, location, if

This directive changes URI in accordance with the regular expression and the replacement string. Directives are carried out in order of appearance in the configuration file.

这个指令根据表达式来更改URI,或者修改字符串。指令根据配置文件中的顺序来执行。

Be aware that the rewrite regex only matches the relative path instead of the absolute URL. If you want to match the hostname, you should use an if condition, like so:

注意重写表达式只对相对路径有效。如果你想配对主机名,你应该使用if语句。

rewrite只是会改写路径部分的东东,不会改动用户的输入参数,因此这里的if规则里面,你无需关心用户在浏览器里输入的参数,rewrite后会自动添加的因此,我们只是加上了一个?号和后面我们想要的一个小小的参数 ***https=1就可以了。

» 阅读全文

关键词: rewrite语法 , nginx变量